Anouk Slegers

Slow-Art met als handelsmerk verstilling, met een licht surrealistische toon.

Anouk schildert kunst met een verhaal, waarbij ze gebruik maakt van symboliek en surrealisme en zich vaak laat inspireren door mythologieën en historische gebeurtenissen maar ook door persoonlijke verhalen, boeken en ontmoetingen. Haar werk is suggestief en mysterieus en bezit vaak kleine humoristische elementen.

Haar gedetailleerde werken doen eigentijds aan door compositie en kleurgebruik.
Ze maakt gebruik van een gelaagde olieverf techniek op doek of paneel.

“Art for me is a vocabulary of feelings and color, visual writing if you like.
A blanc canvas triggers me, as does an empty pan to cook.
It needs creativity and color, it reveals my unconscious other self.
Blanc and empty and full of expectations to create the best ever,
as a promise to myself. In the right flow it just happens, day after day.”

-Anouk

  • Kunstschilder

Toen Anouk vanuit haar geliefde Brabant, met haar gezin naar Spanje verhuisde, kon ze haar passie voor schilderen nieuw leven inblazen. Lessen volgen bij een klassiek geschoolde leermeester Juan Bejar, heeft haar voorliefde voor de oude meesters techniek versterkt.

Een fragment uit een van de brieven van haar leermeester:
“Het werk van Anouk is groots in zijn kleinheid zowel in compositie als in kleur en vooral, voor mij het allerbelangrijkste, qua inhoud. Deze is suggestief en mysterieus zoals de schilderijen van Magritte, de literatuur van Kafka, de interpretaties van Freuds dromen. Haar schilderijen zetten je aan het denken en bevatten een sterk poëtisch surrealisme. Ze plaatst historische personages in de hedendaagse tijd en schrikt niet terug voor het toevoegen van elementen die voor een disbalans en tegenstrijdigheid zorgen, hetgeen haar schilderijen interessant maakt”

De series variëren van surrealistisch tot magisch symbolisme. Elk doek heeft een diepere betekenis en bezit meestal n vleugje humor. Haar kleurstellingen maken het werk eigentijds.

Tijdens de Landelijke van Gogh Schilderwedstrijd won ze de 4 de prijs uit meer dan 1000 inzendingen en exposeerde in het Bredase Museum. De sterke eigenheid en symbolische details werden door de jury als een verademing genoemd. Inmiddels heeft ze regelmatig in evenementen, Galeries geëxposeerd en is ze voor landelijke kunstevents genomineerd ao Mathilde Willink expositie in Ruurlo 2019 en de 100 Jan Mankes expositie in Eerbeek.
2021 AAF brussel
2021 AAF Amsterdam
2022 First Art Fair

Ze exposeert regelmatig in Spanje en Nederland. Graag vertaalt ze in samenspraak met opdrachtgevers de symboliek uit hun leven naar een schilderij.

 

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×