Ans Duin

Ans schildert haar verlangen naar kleur, naar bloemen, naar geur, naar een lieflijke wereld. Even wegdromen in het landschap en weg van de dagelijkse werkelijkheid.

Ans schildert in een kleurrijke stijl met kwast, penseel of mes. Ze schildert op 100% linnen en/of cotton/premium doeken, blijvend mooie strakke doeken, vaak de zijkanten mee geschilderd zodat een omlijsting niet nodig is en altijd “ready to hang”.

Emoties

Een kunstwerk van Ans ontstaat ook vaak na een gebeurtenis, hetzij emotioneel hetzij iets vrolijks en dit zet haar aan tot het schilderen en uiten van haar gevoelens op het doek. Kunst laat Ans ook het leven omarmen en accepteren in al zijn vormen. Het schilderen is bij Ans minstens zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat, als zij schildert zoekt haar drang tot scheppen een uitweg en verwerkt zij zo de opgedane indrukken.

  • Kunstschilder

Ans Duin is in 1944 in Krommenie geboren en op jonge leeftijd verhuisd naar Amsterdam. Haar werkzame leven heeft altijd bestaan uit creativiteit zoals mode-ontwerpster, organisatie van grote modeshows op cruiseschepen en beurzen. Daarna startte zij in 1980 haar modellen- en castingburo, hetwelk ze vanwege gezondheidsredenen in 2002 heeft verkocht. Na een sabbatical met o.a. prachtige reizen door ZuidAfrika, is Ans gaan schilderen. Om te werken aan haar techniek heeft ze diverse workshops en cursussen gevolgd, daarna heeft zij toch haar eigen stijl ontwikkeld.

Spiritueel

Ze brengt een zeegezicht naar koopster , titel: “Rowing home” met roeiende man in bootje, haar intentie was hoe ver en moeilijk je levensreis ook is of was, je komt altijd weer behouden “thuis”. Dit thuis kan je eigen huis zijn maar kan ook het huis van je Schepper zijn. Diegene die het schilderij kocht daarvan was de man een paar maanden daarvoor gestorven en voor haar was dit ook een spirituele lading, hij was weer thuis. Dit ontroert Ans dan en dan is zij blij dat het schilderij bij de juiste persoon terechtkomt.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×