Inez Eijkenboom

Haar dierenbeelden, gemaakt in keramiek en brons, hebben karakter en een wezenlijke uitstraling.

Dierenliefde

Dieren zijn haar grote passie, zowel in levende lijve als in beeldende kunst.
Dit laatste geeft zij vorm door met veel plezier dierenbeelden in keramiek en brons te maken. Hierbij vindt Inez het belangrijk dat haar beelden het karakter van het dier uitstralen: stoer, speels, energiek, nieuwsgierig, alert of juist heel fragiel. Dit geeft ieder beeld zijn eigen persoonlijkheid.

Details

Subtiele details, zoals een iets opgeheven kop, gespitste oren of een stiekeme blik opzij, brengen haar beelden echt tot leven. Haar beelden zijn allen uniek en handgemaakt. Naast het vormgeven in klei vindt zij ook het kleurgebruik in haar beelden belangrijk. Al haar beelden zijn gekleurd met door haar zelf samengestelde engobes (vloeibare klei met kleurpigmenten) en ingewassen oxides.

Oermateriaal

Inez vindt het heerlijk om met haar handen uit een oermateriaal zoals klei, haar beelden tot leven te laten komen. Uiteindelijk andere mensen blij maken met haar dierenbeelden vormt voor haar de kerst op de taart!

  • Beeldend kunstenaar

Meer over Inez Eijkenboom

Als kind was zij altijd veel in de natuur en bij dieren te vinden. Zij tekende ook veel maar het was pas op haar 26e dat ze de liefde voor klei ontdekte. Gedurende 2 jaar heeft Inez de deeltijdopleiding Beeldhouwen aan de Academie voor Schone Kunsten in Hasselt (België) gevolgd. Hier heeft zij geleerd goed naar verhoudingen te kijken.

In de jaren die volgden kreeg ze twee dochters en raakte het werken met klei op de achtergrond. De lijst met ideeën voor dierenbeelden bleef echter groeien. Totdat ze er niet meer aan ontkwam: haar handen moesten de klei voelen en al deze ideeën omzetten tot echte dierenbeelden!

In het begin was het vooral zoeken naar technieken die voor haar het best werkten. Al doende, en met vallen en opstaan, deed ze de afgelopen jaren veel ervaring op.

Tijdens het creatieve proces vindt zij het niet alleen belangrijk dat de houding en verhoudingen van haar dierenbeelden kloppen maar ook het kleurgebruik speelt voor haar een grote rol. De zoektocht naar de juiste kleuren was een tijdrovende klus. Uiteindelijk is zij zelf engobes gaan samenstellen met als resultaat: een uitgebreide kleurenbibliotheek waarmee zij haar beelden de gewenste kleuren kan geven.

Inez vindt het ontzettend leuk om zich te blijven ontwikkelen en heeft bij een bronsgieter een cursus gevolgd zodat zij een deel van het brons-giet-proces (o.a. mallen maken) zelf kan uitvoeren.

Kortom, Inez hoopt nog ontzettend veel te leren, mooie uitdagingen aan te gaan en vooral veel mensen blij te maken met haar dierenbeelden!

 

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×