Maykel Schoonus

Het abstraheren van mensen, popart style omgeven door 1 kleur.

Maykel Schoonus (Nijmegen, studeerde Tweedimensionele Autonome Kunst aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg om daarna nog een Master Moderne en Hedendaagse Beeldende Kunst aan de Universiteit Leiden te behalen. Zijn werk is beïnvloed door Pop Art en Street Art van kunstenaars als Andy Warhol, Keith Haring, Kenny Scharf en Banksy.

Maykel’s werk kenmerkt zich door een abstraherende wijze van afbeelden. Vaak zijn er mensfiguren te zien, al dan niet herkenbaar, omgeven door een vlak in één kleur. Hierdoor wordt de geportretteerde geïsoleerd uit de omgeving en wordt het verhaal dat deze persoon verteld uitvergroot. Het werk is opgebouwd uit lagen. Iedere kleur is een aparte laag, die gespoten wordt op doek of met markers getekend. Zo ontstaat langzamerhand het eindresultaat. Alle werken zijn unica; het is in sommige gevallen mogelijk meerdere doeken te spuiten, maar de kunstenaar kiest er altijd voor om slechts een doek te maken.

Maykel heeft in het verleden met enige regelmaat geëxposeerd in diverse musea en galeries, zoals The Art Store (Brugge), Galerie Kubra (Den Bosch) en Musuem De Pont (Tilburg).

“People say graffiti is ugly, irresponsible and childish… but that’s only if it’s done properly.” (Banksy)

  • Kunstschilder
Drawing is still basically the same as it has been since prehistoric times. It brings together man and the world. It lives through magic. (Keith Haring)

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×