René Alink

Een Lightbox van René Alink is spectaculair. Ontstaan uit recycling art en daarop verder door ontwikkeld. Het resultaat is een verbluffend kunstwerk en lichtbron in 1.

René Alink is meubelmaker, fotograaf en kunstenaar uit Den Bosch.

Thema’s die in zijn werk veelvuldig terugkomen zijn tijd, vergankelijkheid en verval.
Hergebruik van materiaal ligt dan voor de hand, omdat gebruikte materialen er in
functionele of praktische aard al een “leven” op hebben zitten.

En hij geeft ze er een gerestyled leven voor terug, reanimatie van een geschiedenis,
want op het moment van afschrijven begint het voor René interessant te worden.
In bijna alles zit schoonheid hetgeen hij graag in zijn kunstwerken terug laat komen.
Oud papier, gevonden voorwerpen, door weer en wind aangetaste graffiti kunst, flarden papier aan een schutting.

 

  • Kunstenaar
  • Fotograaf
  • Meubelmaker
van alles wa

Lightbox

Zijn grote liefde voor oud papier (tijdschriften, kranten, magazines, encyclopedieën, naslagwerken, brochures etc. vanaf de jaren ’50 tot ’90) ligt aan de basis voor de Lightboxen.
Van dat oude papier, de afbeeldingen, maakt hij collages, van die collages maakt hij grote bestandsfoto’s en die foto’s bewerk ik in Photoshop. Het eindresultaat laat hij printen en plaatsen in een aluminium lijst met led verlichting en voilà. Kunstobject en lichtbron ineen.

Mixed media art

Paneel art is het niet goed benoembare gedeelte van zijn creativiteit.
Het is het “van alles wat”, het in de verloren uren ontstane werk waar vaak veel tijd overheen gaat voordat het het predicaat “klaar” krijgt.
Uitgangspunt is hout, als drager en basis. Daarop en -over gaan vele lagen oud papier, verf, schuurpapier, nog meer papier en verf, soms gips of een ander materiaal.
De blikvangers op het werk zijn vaak met transfergel overgebracht op de ondergrond, maar het kan ook zo zijn dat na een werk vorm gegeven te hebben in Photoshop hij het op de houten ondergrond laat printen. Dus: van alles wat.

Grafitty

In het centrum van Den Bosch stonden jarenlang schuttingen rondom de bouwput van voormalig stadsziekenhuis GZG. Deze schuttingen zijn bewerkt door graffiti artiesten. En de schuttingen hebben door jarenlang blootgesteld te zijn aan alle denkbare weersinvloeden een heel proces van verval doorgemaakt. Bij het vervangen van de schuttingen, heeft René ze van de stort weten te redden, heeft de schuttingen opgeslagen in zijn werkplaats, laten drogen, verzaagd en van de restanten heeft hij kunstwerken gemaakt. Sommigen bewerkt met epoxyhars.
De schuttingen zijn een onuitputtelijke bron van toepassingen en ideeën.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×