Blue de Delft per fiori di speranza

Door Mieke van Os

Beschikbaar

Op de voorgrond zie je een typisch Hollandse Delftsblauwe vaas met paarse tulpen, in een statige kamer met uitzicht op een klassieke tuin.

Kunstenaar
Mieke van Os
Titel
Blue de Delft per fiori di speranza
Serie
Bloemen Flora Interieur
Materiaal
Mixed Media, Olieverf, Overig, oliepastels, bladgoud (im), taupekleurige houten baklijst, pigmenten
Afmeting
74 h x 74 w x 4 d cm
Oplage
Unicum
Verkoopprijs
€ 960,00

Omschrijving

Blue de Delft per fiori di speranza

Op de voorgrond zie je een typisch Hollandse vaas met paarse tulpen, in een statige kamer met uitzicht op een klassieke tuin.

De vaas is prachtig blauw-wit, handgemaakt aardewerk, diep geworteld in de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Dit eeuwenoude ambacht wordt van generatie op generatie doorgegeven en deze iconische meesterwerken worden nog steeds volledig met de hand gemaakt in Delft. Een inwoner van Delft in de 17e eeuw – zoals de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer – zou hoogstwaarschijnlijk Delfts Blauw servies hebben gebruikt; alle rich and famous lieten het maar al te graag zien. Bleu de Delft is dan ook goed geplaatst in een omgeving die in de verte verwijst naar de Gouden Eeuw.

In die tijd waren de historische tuinen in Nederland geworteld in de Italiaanse, Franse, Engelse en Duitse traditie. De geur, kleur en het geluid van opspattend water uit fonteinen en over watervallen zorgden voor een afwisselende beleving. In die tijd was het uiten van gevoelens met woorden een echte faux pas, daarom creëerden mensen een uitgebreide boeket-etiquette. Bloemen (fiori) waren en zijn een symbool van liefde en zorgzaamheid. Dus bloemen staan ​​niet alleen voor hun schoonheid, maar ook als symbool van hoop (speranza) en vertrouwen. Paarse tulpen staan ​​symbool voor koninklijke waardigheid, kwaliteit en luxe, maar ook voor spiritualiteit en rust. Bloemen in het algemeen geven de gemoedstoestand van de ontvanger en de schenker direct een boost. Daardoor zijn ze geschikt voor elke gelegenheid en overal.

74 x 74 x 4 cm

Olieverf, mix media (pigmenten, olie pastels, bladgoud [im]), op aluminium plaat,voorkant ondertekend ’22, frame (ondertekend ’23 na drogen) taupekleurige houten baklijst, unicum, hangklaar.

#FineArt, #ModernKlassiek, #Botanisch, #Olieverf op aluminium, #Historisch #tuinlandschap, #Interieurstyling,  #€500,00-€1000,00, #medium formaat vierkant, bruin, #lila groen pastels, #Nederland

[Indicatie verzendkosten* € 40, 00. Mocht volgens opgave van de verzender MyParcel  – PostNL dan wel DHL – het vrachttarief gelden in verband met afmeting/ wijze van verpakken / verzekerd versturen in NL, dan is dat ook het doorberekende verzendtarief voor verrekening. In overleg met u kan ik het werk ook persoonlijk overhandigen, met plezier!, tegen de kilometers retour  à  €0,21 per kilometer ;  de verpakking voor het buitenland is strikt omschreven evenals de verzendkosten naar het buitenland en deze  worden integraal doorgerekend, deze verschillen per continent.]

 

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×