De Zondeval (The Fall)

Door Mieke van Os

Beschikbaar

De Zondeval van Adam en Eva. Naar het werk van Albrecht Dürer 'The Fall' Adam en Eva zijn weergegeven in een heldere belijning, uitgespaard als een symmetrische eenheid. Thema Rituelen.

Kunstenaar
Mieke van Os
Titel
De Zondeval (The Fall)
Materiaal
Acrylverf, Dibond, Hout, Markers, Mixed Media, ecoline, aluminium, wascreme
Afmeting
82 H x 62 b x 4 D cm
Verkoopprijs
€ 1160,00

Omschrijving

De Zondeval, het verhaal van Adam en Eva, die eten van de verboden vrucht. Ook vandaag lijkt het alsof we keer op keer van de verboden vrucht eten en willens en wetens ons eigen bestaan ​​bedreigen.

Het is. Is het? Ik ben, omdat we zijn.

Naar de beroemde gravure van Albrecht Dürer ‘The Fall’. Albrecht Dürer 1471 – 1528, Adam en Eva (1504). Kopergravure (25 × 19 cm) — 1504  National Gallery of Art, Washington.

Een korte uitleg van de symboliek in het schilderij De Zondeval van Adam en Eva. De lange nekken zijn afgeleid van ‘De Kruisafneming’ naar een schilderij van Pontormo (manierisme). De hoofden hebben de vorm van dennenappels; deze staan in de iconografie voor een spiritueel transformatieproces. Eva heeft een op de borst gebonden vogeltje. Vogels zijn geschapen op de vijfde dag van de schepping. Gebonden aan een draad is het een allegorie op de Lente en dan heeft deze ook een seksuele connotatie: de vrouw als bijslaap (tam gemaakt). De bloem is een mengeling van een anjer en een doornloze roos: een blijk van liefde  en dood.

  • Tentoonstelling Rituelen Kerk Boseind,  Pelt, juni 2023.
  • Tentoonstelling Cultureel Centrum Dommelhof, Neerpelt, juni 2023.

[Indicatie verzendkosten* € 40, 00. Mocht volgens opgave van de verzender MyParcel  – PostNL dan wel DHL – het vrachttarief gelden in verband met afmeting/ wijze van verpakken / verzekerd versturen in NL, dan is dat ook het doorberekende verzendtarief voor verrekening. In overleg met u kan ik het werk ook persoonlijk overhandigen, met plezier!, tegen de kilometers retour  à  €0,21 per kilometer ;  de kosten voor het verpakken naar het buitenland evenals de verzendkosten kennen strikte voorschriften  en beide worden integraal doorgerekend, deze verschillen per continent.]

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×