Connected Figures

Door Mieke van Os

Beschikbaar

Connected Figures Modern, ingetogen naakt. Een eigentijds schilderij. Figuratief opgebouwd uit lagen eitempera. Geïnspireerd door fresco's. Toon-op-toon voor een rustig beeld.

Kunstenaar
Mieke van Os
Titel
Connected Figures
Materiaal
Acrylverf, Dibond, Markers, Mixed Media, Papier, eitempera, ecoline, schellak
Afmeting
73,5 cm h x 53,5 cm b x 4 cm d
Verkoopprijs
€ 1160,00

Omschrijving

Connected Figures is een modern klassiek naakt. Een schilderij in mixmedia. Op de achtergrond zie je schimmen van mensen. Mensen die in beweging zijn. Zittend, lopend, staand. Het naaktmodel gaat op in de massa van mensen.

Een klassiek naakt. Deze is simpelweg met een paar witte en zwarte contourlijnen neergezet. Een klassieke manier van tekenen. De kleur is toon-op-toon voor een algeheel rustig beeld. De kleuren zijn grotendeel aangebracht in eitempera. In vroeger tijden een veelgebruikt medium. Het is dan ook een aloude manier van ambachtelijk maken van verf met pigmenten. Ik heb het opgezocht in een oud vademecum met recepten. Interessant!

Het werk is opgebouwd in lagen. De lagen werken toe naar een een diep warm rood. Op de ondergrond is allereerst een kleurige, abstracte laag geschilderd in verschillende kleuren. Over deze laag is een laag gezet in abstracte motieven in slechts enkele kleuren. Daaroverheen is een laag van vage figuren gezet.  Schaduwen. Deze vormen het decor voor het naakt. De schaduwen verwijzen  naar de vluchtigheid van het leven en knipogen tegelijkertijd naar vervlogen tijden. Hierbij is gebruik gemaakt van een aangepaste collagetechniek, waardoor op het oog nog nauwelijks is te zien dat figuren van papier zijn aangebracht.  Om dit effect te bereiken, bestaat de bovenste laag  uit tijdschriftenknipsels die voorzichtig zijn afgescheurd. Alleen de contouren zijn behouden. Het gaat mij immers om de indruk van personen en daarom zijn de figuren omgedraaid aangebracht en is de kleurlaag van het papier verwijderd.  Zo ontstaat een enigszins fresco-achtig, verweerd effect. Voor een frivool tintje zijn er bubbels toegevoegd. Enerzijds verwijzen deze naar het hedendaagse leven, naar de bubbels van algoritmen waarbinnen velen zich tegenwoordig bevinden. Leven in bubbels kan ook gemakkelijk zijn; sommige bubbels hebben dan ook een gouden randje. Anderzijds zijn de bubbels ook decoratief. Het geheel is een klassiek, traditioneel ingetogen naakt met een eigentijdse uitstraling. De drager is van aluminium, het geheel is ingelijst in een offwhite  baklijst. Gemaakt en ondertekend in 2023.

[Indicatie verzendkosten* € 40, 00. Mocht volgens opgave van de verzender MyParcel  – PostNL dan wel DHL – het vrachttarief gelden in verband met afmeting/ wijze van verpakken / verzekerd versturen in NL, dan is dat ook het doorberekende verzendtarief voor verrekening. In overleg met u kan ik het werk ook persoonlijk overhandigen, met plezier!, tegen de kilometers retour  à  €0,21 per kilometer;  de verpakking voor het buitenland is strikt omschreven evenals de verzendkosten naar het buitenland en deze  worden integraal doorgerekend, deze verschillen per continent.]

 

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×