Nature is an artist’s teacher: a cry for help?!

Door Mieke van Os

Beschikbaar

De natuur is de leraar van een kunstenaar. Als reactie brengen ze hulde aan de schoonheid van het landschap. De bladeren hebben een mistige atmosfeer om de dageraad en dauw te benaderen.

Kunstenaar
Mieke van Os
Titel
Nature is an artist’s teacher: a cry for help?!
Serie
Dieren Natuur Ecosysteem
Materiaal
Doek, Mixed Media, Olieverf, Overig, Houten baklijst
Afmeting
74 h x 74 w x 4 d cm
Oplage
Unicum
Verkoopprijs
€ 1060,00

Omschrijving

Natura Artis Magister: een noodkreet?! Nature is an artist’s teacher: a cry for help?!

De natuur is de leraar van een kunstenaar. Als reactie brengen zij hulde aan de schoonheid van het landschap. Ook het Hollandse polderlandschap, strikt genomen geen natuur, is pittoresk. Mijn achtertuin – de Strabrechtse Heide met zijn kudde schapen en een enkele grazende buffel – is een oase van rust. Vooral vroeg in de ochtend, als de zon door de bladeren schijnt en haar licht op het water van de vennen werpt.

Daar lopen ze kwebbelend: “Is het niet heerlijk, schaap?” “Zeker, dat vind ik ook. Zo mooi dat het nog kan.” Dat de mens onlosmakelijk verbonden is met de natuur wordt duidelijk door de steeds zichtbaarder wordende klimaatverandering. De mensheid heeft in zich wat nodig is om te creëren, in stand te houden en te vernietigen. Op een dag kan de natuur onze kunstmatige wereld weer overnemen. We leven in een belangrijke tijd, waarin we de richting van de toekomst bepalen. Het is nu aan ons om de keuze te maken.

De bladeren hebben een mistige atmosfeer om de dageraad en dauw te benaderen. Het begin van een nieuwe dag in de frisse lucht.

74 h x 74 w x 4 d cm

Olieverf, mix media (oliepastels, inkt, ecoline, gesso, vernis), op canvas, voorkant ondertekend ’22, frame [achterkant ondertekend ’22 na drogen] offwhitewashed houten baklijst, unicum, hangklaar.

#Landschap, #Natuur, #Dier, #Schaap, #Klimaatkunst, #Olieverf op canvas, #Schilderij, €1000 – €1500, #medium vierkant, #geel, #botanisch, #Nederland

[Indicatie verzendkosten* € 40, 00. Mocht volgens opgave van de verzender MyParcel  – PostNL dan wel DHL – het vrachttarief gelden in verband met afmeting/ wijze van verpakken / verzekerd versturen in NL, dan is dat ook het doorberekende verzendtarief voor verrekening. In overleg met u kan ik het werk ook persoonlijk overhandigen, met plezier!, tegen de kilometers retour  à  €0,21 per kilometer ;  de verzendkosten naar het buitenland worden integraal doorgerekend, deze verschillen per continent.]

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×