Yvonne Zeldenthuis

De Individuals van Yvonne verbeelden identiteit en emoties als een soort van oerinstinct. Het zijn figuratieve emotiewezentjes en dragers van symbolische natuurelementen

Keramiste van emotiewezentjes

 Identiteit en emoties als een soort van oerinstinct

De Individuals van Yvonne verbeelden identiteit en emoties als een soort van oerinstinct. Het zijn figuratieve emotiewezentjes en dragers van symbolische natuurelementen. Vanuit de vrouwelijke torso uit de klassieke beeldhouwkunst, symbolisch voor schoonheid, zijn de Individuals ontstaan, gevormd van grove chamotte klei en sober voorzien van glazuur. 

Symboliek

Vanuit haar verwondering voor de natuur gebruikt ze, om de symboliek te verbeelden, elementen uit flora, fauna en de kleurrijke onderwaterwereld. Zo symboliseren de voelsprieten intuïtie en kracht, de vleugels vrijheid en evenwicht en de bloemen identiteit en schoonheid. Kleine bodemvondsten en stukjes strandglas onderstrepen emoties als herinnering en bescherming.

 

  • Keramiste
Good Memories are the treasures of life

Yvonne Zeldenthuis (1962), woonachtig in Horst aan de Maas, heeft haar 4jarige Kunstopleiding Keramiek, Schilderen & Fotografie gevolgd aan de HKLS te Sittard. Tot 2013 heeft ze gewerkt in de activiteitenbegeleiding en cursussen Keramiek verzorgd. Sinds 2008 is Yvonne begonnen haar eigen atelier en haar keramisch werk in Kunstgaleries mogen exposeren.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×