Mieke van Os

Multidisciplinair kunstenaar met een focus op mixed media constructies. Mieke werkt met dingen die zij in haar omgeving aantreft, ook vanuit duurzaamheidsoogpunt.

Eigenheid

Mieke werkt met allerlei materialen. Ze verkent ook nieuwe wegen om met het materiaal aan de slag te gaan. Dit resulteert vaak in een materiële behandeling of oplossing die niet direct voor de hand ligt. Dit geeft een eigenzinnige toets aan haar werk.

Eigentijds traditioneel

In haar werken zoekt Mieke naar compositie en de scheiding van vlak en kleur. Dat doet ze als beeldhouwer en als schilder.

Haar inspiratiebronnen zijn zeer wisselend en veelzijdig. Of een werk nu 500 jaar geleden is gemaakt of nu, zij ontleent er elementen aan om er iets mee te doen. Ideeën komen ook uit de productie zelf. Het werk heeft vaak een soort regels en chaos tegelijk. Op het eerste gezicht is haar werk heel divers. Wie het brede oeuvre ziet, ontdekt het verbindend handschrift en ziet een ‘echte’ Mieke van Os.

Haar motto is: “De horizon is oneindig, alleen in je hoofd kent die een grens.“

  • Kunstschilder
  • Beeldenbouwer
De horizon is oneindig, alleen in je hoofd kent die een grens

Mieke van Os heeft twee professionele kunstopleidingen gevolgd: één tot docent Beeldende Vorming en de andere tot autonoom kunstenaar.

Over Mieke van Os

Mieke woont en werkt in Heeze in het zuiden van Nederland, ze is geboren in Uden (1960).

Haar opleiding op het beeldende vlak heeft zij gevolgd aan de Academy of The Arts in Tilburg aan de lerarenopleiding aldaar. Haar specialisatie was 3D-werk. Daarnaast heeft ze de Hogere Graad Beeldhouwen / Beelden maken én ook de Specialisatie daarin behaald aan de Kunst Academie Noord-Limburg  in België. Als alumni neemt ze deel aan het Projectatelier in mix media.  Verschillende werken van haar waren eerder te zien in exposities, zowel in solo- als in groepsexposities.

Sculpturen maakt zij meestal in de ruimten van de academie, waar zij de beschikking heeft over een metaalruimte, een mouleerruimte (voor het maken van mallen en het werken met gips en andere stoffen) en een grote werkruimte. Bovendien vindt Mieke het verrijkend om daar te werken met andere kunstenaars. Ze helpen elkaar en brengen elkaar op een idee. Schilderijen en tekeningen maakt ze vooral thuis of tijdens de atelieruren Schilderkunst op de academie.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×