La Donna

Door Mieke van Os

Beschikbaar

De vrouw tuurt naar buiten vanachter het glas-in- lood en is in gedachten verzonken. Wat denkt ze? Het schilderij heeft een mysterieuze sfeer. Het is opgezet in zachte kleuren in verschillende lagen.

Kunstenaar
Mieke van Os
Titel
La Donna
Materiaal
Acrylverf, Doek, Markers, Mixed Media
Afmeting
94 x 74 x 4 cm
Verkoopprijs
€ 1050,00

Omschrijving

La Donna: een figuratief abstract kunstwerk van een in gedachten staande jonge vrouw achter een glas-in-loodraam. Ofwel: La giovane Donna sta pensierosa dietro il vetro colorato. Dit werk is geïnspireerd op het werk van Parmigianino, een gewaardeerd Italiaans kunstenaar. Hij leefde rond 1530, maar maakte zeer individualistische vrouwenportretten.  Heel ongebruikelijk in die tijd. Sommige van zijn werken hebben kenmerken van het maniërisme, zoals de Madonna met de lange nek. Klassiek met een twist.

De vrouw kijkt vanachter het glas-in-loodraam naar buiten. Wat denkt ze? We weten het niet.  ‘ La Donna’ heeft een contemplatieve en een wat plechtige sfeer. De kleuren van het glas-in-lood ondersteunen de mysterieuze sfeer. In de Middeleeuwen was glas-in-lood met haar sprankelende kleuren een symbool van verheerlijking. Zo’n raam verbond het aardse met het bovennatuurlijke. Goud was een goddelijke kleur. Vandaar geen zwarte verbindingslijnen, maar lijnen in goudverf.

Dit werk komt vooral tot zijn recht wanneer je ervoor staat en in levende live ziet. Tijdens de expositie in januari in ’t Perron in Heeze zijn de kijkers lovend. “Wat een mooi verstild werk.” Prachtig hoe het gezicht is uitgewerkt. ”  Het is klassiek en ook modern door de stilistische voet, arm en hand in het glas-in-lood.” “Zie ik het nu goed, ik zie zelfs de snavel van Donald Duck onderin.” Leuk hoor om te horen hoe mensen naar het werk kijken.

De geschatte verzendkosten zijn € 40,00. Mocht het verzendhuis een hogere prijs hanteren, dan wordt deze doorberekend. Met plezier breng ik het kunstwerk (€ 0,21  per kilometer, retour) naar u thuis.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×