Romy van Rijckevorsel

Het werk van Romy van Rijckevorsel is gewaagd, kleurrijk, heel erg uitnodigend voor persoonlijke interpretaties en niet vrijblijvend!.

“Eigenlijk ben ik niet meer zo bezig met mooie dingen maken. Mijn uitgangspunt zijn meestal een paar foto’s die me heel erg aanspreken, die ik samen voeg. Tijdens het schilderen laat ik geleidelijk de foto los en geef ik meer ruimte aan mijn eigen invulling. Ik voeg persoonlijke herinneringen toe.  Ik laat graag vlakken als collages overlappen, wissel tekenen af met schilderen, creëer doorkijkjes en gebruik afwisselend verschillende patronen waardoor je door de verschillende lagen heen de diepte in kijkt.

Ik wissel ook graag gedetailleerde stukken af met grove, soms abstracte vlakken en patronen. Dat het resultaat dan niet altijd helemaal klopt, daar ben ik dan wel heel erg blij mee. Ik houd van schilderijen die schuren en wringen! Vind het heerlijk om af te stoten en tegelijkertijd aan te trekken!”

  • Kunstenaar, Schilderkunst
ik vind het fijn als je moeite moet doen om een werk te doorgronden!

Zoeken naar de schoonheid van het verval.

Romy van Rijckevorsel maakt schilderijen van en met vooral mensen omdat de mens voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie is. Ging het in het begin vooral om de gelijkenis, nu is het een uitdaging om een schilderij inhoud mee te geven. Zij laat graag grote stukken van het doek vrij of niet ingevuld omdat ze heel erg houdt van dat onaf, niet perfecte beeld wat dat oplevert. En Romy vindt het ook fijn om zelf nog dingen in te kunnen vullen.

Materialen op het doek.

Acrylverf past heel goed bij haar werkwijze. Snelle vlot geschilderde natte lagen. Soms ligt het doek op de grond en dan niet ze het weer aan de muur. De houtskool tekeningen/lijnen zijn een steeds grotere rol gaan spelen. Was het eerst een manier om het portret snel op te zetten, nu maakt het lijnenspel een belangrijk deel uit van het uiteindelijke resultaat. Sinds kort verwerkt zij ook met balpoint, markers en spraypaint door haar schilderijen.

Rode draad.

Een rode draad door het werk is dat Romy van Rijckevorsel altijd weer op zoek gaat naar nieuwe manieren van werken. En die nieuwe manier kan dan zitten in het gebruik van andere materialen of de benadering van het onderwerp, dat kan figuratief zijn maar ook veel meer richting abstract. Ze is nog lang niet klaar.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×