Connected Figures

Door Mieke van Os

Beschikbaar

Connected Figures is een modern schilderij van een naakt. In het werk is gebruik gemaakt van een aangepaste collagetechniek en oogt door het gebruik van tempora fresco-achtig verweerd en warm.

Kunstenaar
Mieke van Os
Titel
Connected Figures
Materiaal
Acrylverf, pigmenten, tempera, goudverf, bronspoeder, aluminium plaat, marker
Afmeting
74 x 54 x 4
Verkoopprijs
€ 780,00

Omschrijving

Connected Figures. Dit is een modern schilderij van een naakt. Een klassiek naakt. Ingetogen. Het is simpelweg met een paar witte en zwarte contourlijnen neergezet. Een klassieke manier van tekenen. Op de achtergrond zie je schimmen van mensen in beweging. De figuren zijn met elkaar verbonden. Zittend, lopend, staand. Het naaktmodel gaat op in de massa.

In het werk Connected Figures is gebruik gemaakt van een aangepaste collagetechniek, waardoor op het oog nauwelijks is te zien dat er figuren van papier zijn aangebracht. Zo is een enigszins fresco-achtig, verweerd effect ontstaan. De kleuren zijn grotendeels aangebracht in ei-tempera, wat in vroeger tijden een veelgebruikt medium was. Het is dan ook een aloude manier van het ambachtelijk maken van verf met pigmenten. Mieke heeft het opgezocht in een oud vademecum met recepten van haar schoonvader. Voor een frivool tintje zijn er bubbels toegevoegd. Enerzijds verwijzen deze naar het hedendaagse leven, naar de bubbels van algoritmen waarbinnen velen zich tegenwoordig bevinden. Leven in bubbels kan ook gemakkelijk zijn; sommige bubbels hebben dan ook een gouden randje. Anderzijds zijn de bubbels ook decoratief.

Het werk is geschilderd op een aluminium plaat, wat een strakke uitstraling geeft. het geheel is bevestigd op een houten drager en ingelijst in een neutrale gebroken witte baklijst.

[Indicatie verzendkosten* € 40, 00. Mocht volgens opgave van de verzender MyParcel  – PostNL dan wel DHL – het vrachttarief gelden in verband met afmeting/ wijze van verpakken / verzekerd versturen in NL, dan is dat ook het doorberekende verzendtarief voor verrekening. In overleg met u kan ik het werk ook persoonlijk overhandigen, met plezier!, tegen de kilometers retour  à  €0,21 per kilometer ;  de verzendkosten naar het buitenland worden integraal doorgerekend, deze verschillen per continent.]

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×