Je suis meducé

Door Mieke van Os

Beschikbaar

Het meest trieste verhaal van een schipbreuk wordt verbeeld door Theodore Gericault (1818) in zijn ‘The raft of the Medusa’. Van wanhoop naar valse hoop. Een beeld dat ook vandaag nog actueel is.

Kunstenaar
Mieke van Os
Titel
Je suis meducé
Materiaal
Epoxy, Hout, Mixed Media, mos, mycelium, Fumo-klei, restjes kinderspeelgoed, restant vloertegel
Afmeting
20 x 32 x 21,5
Oplage
unicum
Verkoopprijs
€ 240,00

Omschrijving

 Je suis meducé. Het meest trieste verhaal van een schipbreuk wordt verbeeld door Theodore Gericault (1818) in zijn ‘The raft of the Medusa’. Van wanhoop naar valse hoop. De Fransman Théodore Géricault baseerde zijn meesterwerk op een echte schipbreuk. In 1816 voer het fregat Méduse op een zandbank op 60 mijl uit de westkust van Afrika. Er pasten 250 opvarenden in de sloepen, en 147 anderen klommen op een houten vlot dat op sleeptouw genomen werd. Een beeld dat ook vandaag nog niet aan actualiteit heeft ingeboet.

Verbijsterd of verrast zijn,  niet in staat om te bewegen, omdat je iets net hebt gezien of gehoord… Door verbijsterd te zijn, word je versteend, zeg maar letterlijk in steen veranderd…

Je suis meducé. Het werkwoord “meduse” komt van de naam van een personage uit de mythologie: Medusa, een van de drie Gorgonen! In de mythologie was Medusa een heel mooi jong meisje dat door Neptunus werd ontvoerd om haar naar de tempel van Minerva te brengen. Ze voelde zich beledigd door Medusa’s schoonheid en veranderde haar uit wraak in een verachtelijk wezen, met slangen als haar, zwijnentanden en gouden vleugels. Ze was zo lelijk geworden dat iedereen die naar haar keek stomverbaasd was en in steen veranderde.

Schellak, spuitverf, zwarte ecoline, giethars; mycelium, Fumo-klei, zelfhardende kleirollen, jute, restjes kinderspeelgoed, mos, spijkers, restant vloertegel; figuratief-abstracte stijl; 20 (h) x 32 (b) x 21,5 (d) cm, 2023.

De sculptuur kan op het atelier te Heeze aan u worden overhandigd, dan wel door de kunstenaar bij u thuis worden gebracht tegen vergoeding van de kilometers  retour.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×