Jutten

Door Mieke van Os

Beschikbaar

Deze sculptuur is samengesteld uit zelf gegoten tegels.

Kunstenaar
Mieke van Os
Titel
Jutten
Materiaal
Hout, Mixed Media, Overig
Afmeting
36 x 26 x 28
Verkoopprijs
€ 375,00

Omschrijving

Jutten. Wat de zee geeft, is onvoorspelbaar. Altijd schelpen, soms hout, flessen (soms met brief!) en wat al niet! Deze jut-sculptuur is uniek.

Jutten. Langs het strand, in het bos, bij een werkplaats. Kijk om je heen en je vindt voorwerpen om dingen van te maken. Die spullen belanden vroeg of laat op de ‘misschien-stapel’. Ze worden zo mogelijk hergebruikt.

Deze sculptuur is samengesteld uit zelf gegoten tegels. In sigarendoosjes is een substraat gegoten en na uitharding zijn ze in een compositie met elkaar verbonden met repen gekleurde jute en dik touw.  Daarnaast zijn uit terracottakleurige klei ‘hompjes’ gevormd en vervolgens zijn deze gestookt in de keramiekoven. ook deze zijn in de compositie opgenomen. Uit verhuisdekens zijn stroken gescheurd en ook deze zijn in de compositie opgenomen.  Een op zijn kop gezet strak vormgegeven bijzettafeltje dient als sokkel en ‘vangt’ de sculptuur.  Het tafeltje kan naar wens in kleur worden afgelakt.

Mix media  (zelfgemaakte tegels, touw, jute, verpakkingsdeken), 36 (h) x 26 (b) x 28 (d) cm, 2021.

De sculptuur is op het atelier te Heeze af te halen, dan wel kan door de kunstenaar bij u thuis worden bezorgd tegen vergoeding van de kilometers retour (0,21 ct per km).

 

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×