De Rolmops

Door Mieke van Os

Beschikbaar
Kunstenaar
Mieke van Os
Titel
De Rolmops
Materiaal
Keramiek, Overig, beton, grind, pakpapier, schellak, touw, natuursteen
Verkoopprijs
€ 120,00

Omschrijving

De Rolmops en de rollade zijn de inspiratiebronnen voor dit werk.

Een Rolmops is een opgerolde, gefileerde zure haring met daarin een kleine augurk (zure bom) en uitjes. Het woord ‘rollade’ zegt het al: het is een opgerolde entrecote die met touwtjes bij elkaar wordt gehouden. Het vlees bevat een randje vet, wat smaak geeft aan het vlees. Met rollade kun je álle kanten op. Gevuld, gekruid of in bladerdeeg: het is een indrukwekkend hoofdgerecht voor een uitgebreid diner. Dat maakt de vertrouwde rollade zo ideaal voor de feestdagen. U kunt een runderrollade zowel in de pan als in de oven bereiden. Geef het wat tijd om lekker sappig te worden, verder is het weinig werk voor de kok. Ga je voor mals vlees of een lekkere vega variant? Aan u de keuze! Voor het eten wordt het geknoopte touw of het net verwijderd en wordt de rollade in plakken gesneden en geserveerd. Smakelijk eten! Let op: in deze rollade kunt u uw tanden beter niet zetten. Voordeel: deze blijft heel lang goed.

Schellak, ecoline, kartonpapier, sisaltouw, cement; abstracte stijl; 16 (h) x 25 (b) x 15 (d) cm, 2018

De sculptuur kan op het atelier te Heeze worden opgehaald, dan wel door de kunstenaar thuis worden bezorgd tegen vergoeding van de kilometers retour.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×